Oszágos Erdészeti Egyesület

Az Országos Erdészeti Egyesület ágazati szakmai civil szervezetként fórumot biztosít tagjai és a érdeklődő nagyközönség számára a magyar erdőkkel kapcsolatos ismeretek megszerzésére, eszmecserére, jövőkép kialakítására. Ezt szolgálják szakmai és ismeretterjesztő programjai, kiadványai. Évente több száz rendezvény szervezése köthető hozzá, a 600 fős Vándorgyűléstől a tanulmányutakon és családi napokon keresztül a helyi terepi bemutatókig.


Erdészeti Erdei Iskolák

Mivel a fák hosszú életűek, az erdész munkája során 100 - 200 évre is előre gondol, tervez, ökológiai és ökonómiai szempontokat is figyelembe vesz. Az erdész, ahogy felelős a rábízott erdőért, úgy felelősséget érez Földünkért és a jövő letéteményeseiért, a gyermekekért. A helyes út megtalálása érdekében az erdészek részt vállalnak az új nemzedék környezeti nevelésében, az erdei iskola mozgalomban.

Erdei iskolák Észak-Magyarországon

Erdei iskolák Közép-Magyarországon

Erdei iskolák a Közép-Dunántúlon

Erdei iskolák az Észak-Alföldön

Erdei iskolák a Dél-Alföldön

Erdei iskolák a Nyugat-Dunántúlon

Erdei iskolák a Dél-Dunántúlon


Szakmai partnerek


Támogató és közreműködő

A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásában.